Voit tilata täältä esiintyjiä kaikkiin tilaisuuksiisi!

Alta löydät instrumenttien mukaan järjestetyn listauksen muusikoistamme. He auttavat sinua ideoimaan sopivan esityksen tilaisuuteesi ja järjestävät tarvittaessa kanssamuusikot. Palkkion sovit myös suoraan valitsemasi esiintyjän kanssa. Säveliä.fi ei ota välityspalkkioita.

Markku Luolajan-Mikkola - muusikko

Markku Luolajan-Mikkola - muusikko


TAITEILIJAESITTELY/CV:

Markku Luolajan-Mikkola on yksi Suomen johtavista vanhan musiikin esittäjistä, kouluttajista, organisaattoreista ja luovista innovaattoreista. Hänen soittimiaan ovat erilaiset viola da gambat ja historialliset sellot. Luolajan-Mikkola on esiintynyt omin konsertein ja kamarimuusikkona 1990-luvulta lähtien. Hänen ohjelmistonsa ulottuu 1500-luvun musiikista meidän aikaamme. Hänen on soittanut yli tuhat konserttia eripuolilla maailmaa, mutta hän esiintyy mielellään myös yksityistilaisuuksissa. 

Luolajan-Mikkola voi esiintyä yksin soittaen viola da gambaa ja/tai barokkiselloa. Hän voi tarvittaessa pyyttää muita muusikoita esityksiä varten. Suosittelemme olemaan yhteydessä vähintään 6 kk ennen toivottua esiintymistilaisuutta. Palkkiot sopimuksen mukaan. 

Soittimisto:

6-kielinen viola da gamba: Hendrik Jacobs (Amsterdam n. 1680)

7-kielinen viola da gamba: Pierre Bohr (Milano 2016)

Klassinen sello: Claude Pierray (Pariisi 1725)

Barokkisello: Barak Norman (Lontoo n. 1710)

5-kielinen barokkisello: Claude Pierray (Pariisi 1715)

Genre: Vanha musiikki, barokkimusiikki, ja/tai periodisoittimin esitetty musiikki. 

Säveltäjänimiä: Johann Sebastian Bach, Marin Marais, Antoine Forqueray, Carl Friedrich Abel, Luigi Boccherini, Antonio Vivaldi. 


TILAA MINUT ESIINTYMÄÄN TÄYTTÄMÄLLÄ ALLA OLEVAT TIEDOT

 

Curriculum Vitae – Markku Luolajan-Mikkola, Muusikko

Markku Luolajan-Mikkola on yksi Suomen johtavista vanhan musiikin esittäjistä, kouluttajista, organisaattoreista ja luovista innovaattoreista. Hänen soittimiaan ovat erilaiset viola da gambat ja historialliset sellot. Luolajan-Mikkola on esiintynyt omin konsertein ja kamarimuusikkona 1990-luvulta lähtien. Hänen ohjelmistonsa ulottuu 1500-luvun musiikista meidän aikaamme. Suurimman osan ohjelmistonsa teoksista hän on ensiesittänyt Suomessa.

Uransa aikana Luolajan-Mikkola on soittanut yli 1000 konserttia eri puolilla maailmaa. Vuosina 2015-2017 Luolajan-Mikkola esitti viidessä konsertissa Marin Marais’n ja Antoine Forquerayn musiikkia arvostetussa Taideyliopiston Soiva akatemia – konserttisarjassa. Viime vuonna hän sai päätökseen Peregrina†io –konserttikiertueen, jonka kuluessa hän soitti Johann Sebastian Bachin kaikki soolosello- ja viulusävellykset esiintyen kaikissa Suomen keskiaikaisissa kivikirkoissa. Yleisradion Vuoden musiikkiteko 2003 -kunniakirja myönnettiin Luolajan-Mikkolan mittavalle ranskalaiseen barokkimusiikkiin keskittyneelle Gambaa! –konserttisarjalle.

Luolajan-Mikkola uskoo, ettei historiallisten soittimien merkitys ja tulevaisuus rajoitu menneisyyden aikojen säveltäjien musiikkiin, vaan niillä voidaan lisätä ymmärrystä myös omasta ajastamme ja uudistaa soittimen ilmaisumahdollisuuksia. Hän on kantaesittänyt lukuisia sävellyksiä, joista suurin osa on hänen tilaamiaan.

Luolajan-Mikkola on levyttänyt runsaasti: Soolo- ja kamarimusiikkilevyjä on kertynyt yli viisikymmentä. Suuri osa ohjelmistosta on ollut maailman ensilevytyksiä. Hänen soololevynsä on huomioitu Janne-palkinnolla, Yleisradion tunnustuspalkinnolla ja klassisella Emma-palkinnolla (2007), ja niitä on valittu HS:n vuoden parhaisiin levyihin. Luolajan-Mikkola on lajinsa johtavan Phantasm viola da gamba -consortin perustajajäsen. Yhtyeen ansaitsemia merkittäviä palkintoja ovat Gramophone-palkinto kolmesti (1996, 2004, 2017), Diapason d’Or de l’année (2017) sekä Limelight Magazine The Best Chamber music CD (2015). Phantasmin levytykset on huomiotu myös lukuisilla muilla tunnustuksilla kuten viidesti Gramophone lehden Editor’s Choice, kolmesti BBC Music Magazine kuukauden levy, Diapason d’Or kaksi kertaa, Gramohonen Critic’s Choice, Choc du Monde, Presto Classical Editor’s Choice sekä Rondo-lehden kuukauden levy. Levytykset ovat näiden lisäksi olleet myös parikymmentä kertaa ehdolla merkittäville palkinnoille.

Vuonna 2010 Luolajan-Mikkola perusti maamme merkittävimmän vanhaan musiikkiin keskittyvän tapahtuman, BRQ Vantaa Festivaalin (alkuun Vantaan musiikkijuhlat), jonka taiteellisena johtajana hän toimii edelleen. Hän on opettanut Sibelius-Akatemiassa ja muissa musiikkioppilaitoksissa vuodesta 1976 alkaen. Vuosina 2005-2015 hän toimi Phantasm yhtyeen residenssin myötä Oxfordin Magdalen Collegen “vierailevana professorina” (Honorary member of the senior common room).

Luolajan-Mikkola opiskeli Sibelius-Akatemiassa, josta hän valmistui 1983 instrumenttinaan moderni sello. Vuonna 1992 hän suoritti Haagin kuninkaallisessa konservatoriossa jatkotutkinnot sekä viola da gamballa että barokkisellolla.

Marika Hölttä - koloratuurisopraano

Marika Hölttä - koloratuurisopraano

Emma Kajander - sopraano

Emma Kajander - sopraano